Gândeşte şi vorbeşte liber

Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.

19 ianuarie, 2016 13:06

Moldova și Zona economică liberă "Bălți"

        Pentru început am să încep cu definiția din wiki la ce înseamnă o Zonă economică liberă.

        Prin Zonă economică liberă (abreviat ZEL) se definește o suprafață din teritoriul unui stat unde pot fi introduse mărfuri în vederea prelucrării și comercializării fără aplicarea restricțiilor tarifare și netarifare ale regimului vamal.

Scopurile de creare ale zonei economice libere:

  • - atragerea capitalului și investițiilor străine;
  • - stimularea producției destinate exportului;
  • - crearea noilor locuri de muncă și valorificarea mai bună a potențialului uman;
  • - introducerea noilor tehnologii;
  • - atragerea producătorilor unor mărfuri dificitare;
  • - concentrarea capitalului în anumite ramuri experimentale.

Îţi place ce ai citit?

13 noiembrie, 2015 16:46

Buget la Orhei este? Da dacă găsim?

        După ce au fost schimbați directorii corupți de la întreprinderile municipale, mai ales la piața centrală, care a avut ca rezultat încasări de 10 ori mai mari, la Orhei, au început să apară bani în buget.

 

        Datorită acestui fapt, astăzi au fost deschise din bugetul orașului câteva magazine sociale pentru cei nevoiași, cum ar fi pensionarii, invalizii, veteranii, familiile cu mulți copii, mame singure, etc, care vor putea cumpăra produse cu o reducere de până la 20% deținând un card special pentru ei. Mai multe detalii puteți găsi aici.

 

        S-a făcut un lucru bun.

Îţi place ce ai citit?

28 octombrie, 2015 16:03

Streleț capeț

        Se zice că Steleț, prim-ministrul nostru PuLeDeMist, prieten și companion cu Filat la Caravita(firma prin care s-au furat sute de milioane de euro) este cel mai bogat parlamentar din Moldova. În timp ce Filat scurgea BEM-ul de bani prin credite, el și-a ridicat o companie de chimicate cu care făcea business cu companiile lui Filat și anume cu Caravita.

        Și acum, compania asta a lui Streleț are datorii la Caravita de vreo 9 milioane de lei... Pentru Streleț suma asta nu-i o datorie așa mare ca să își facă griji pentru ea. Huinea mai pe scurt, de parcă aș fi eu dator cu un Kozel cuiva.

Îţi place ce ai citit?

12 septembrie, 2015 22:10

Scurt despre Aeroportul Internațional Chișinău.

        Am fost, am văzut. Aeroportul se modernizează. Prima etapă de investiții e de 45 milioane de euro. Se duc lucrări de construcție și se mărește. Pistele la fel vor fi renovate. Faptul că el a fost dat în concesiune, e o mare pierdere de stat, pentru că-i prost.

 

        Oricum, asta nu înseamnă că acum sau la finele lucrărilor situația nu va deveni mai bună. Va deveni mai bună în comparație cu ceea ce era. Pentru că, chiar dacă cineva va face milioane pe el, oamenii vor simți diferența și confortul.

 

 

        Despre parcare, mai n-am râs când ni s-a spus că ei n-au avut experiențe cu așa gen de construcții și din cauza asta s-au bazat pe "experții" noștri moldoveni care au propus cel mai mic preț și care au creat niște locuri de parcare înguste și bune doar pentru zaporojeţuri.

Îţi place ce ai citit?

10 august, 2015 16:05

Obicei prost la nuntă!

Mai prost obicei cu intenții și rezultate neclare decât anunțarea în microfon a sumei pe care o pui pe masă e înmânarea plicurilor cu numele invitaților pe ele(iar cum se împart ele în mijloc de nuntă, asta-i pizdețul omului în esență).

 

Primul obicei - ok, vine din trecut de undeva. Dar cu plicurile??? De unde vin plicurile??? Cine-i pizdețul cela care a răspândit acest obicei și mai tâmpit???

 

De fiecare dată se crează impresia că ești obligat să bagi ceva în el. Iar într-un moment dat, toți, în comun, atent, pe sub masă, prin colțuri, să nu-i vadă nimeni, ca și când dau mită, bagă în el licoarea mult așteptată de miri.

Îţi place ce ai citit?