Gândeşte şi vorbeşte liber

Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.

10 august, 2015 16:05

Obicei prost la nuntă!

Mai prost obicei cu intenții și rezultate neclare decât anunțarea în microfon a sumei pe care o pui pe masă e înmânarea plicurilor cu numele invitaților pe ele(iar cum se împart ele în mijloc de nuntă, asta-i pizdețul omului în esență).

 

Primul obicei - ok, vine din trecut de undeva. Dar cu plicurile??? De unde vin plicurile??? Cine-i pizdețul cela care a răspândit acest obicei și mai tâmpit???

 

De fiecare dată se crează impresia că ești obligat să bagi ceva în el. Iar într-un moment dat, toți, în comun, atent, pe sub masă, prin colțuri, să nu-i vadă nimeni, ca și când dau mită, bagă în el licoarea mult așteptată de miri.

Îţi place ce ai citit?

05 iulie, 2015 13:20

Redescoperă Moldova - Expediția 2015

        De mâine, timp de 5 zile, împreună cu alți 7 bloggeri, particip într-o expediție prin toată țara în cadrul Redescoperă Moldova, organizată de patriarhul nostru blogger Eugen Luchianiuc.

        Participanții sunt: Victor Guzun, Sebastian Zavadschi, Stelutza Andrei, Moraru Andrei, Andrew Bashtannik, Anastasia Pociumban, Eugen Luchianiuc și Eu. Urmăriții pentru a fi la curent cu tot ce se va întâmpla în toate aceste zile. Victor Guzun va scri în engleză, iar Andrew Bashtannik în rusă.

 

        Eu personal, cu lucrul meu nebun și intensiv de IT-șnic, prin Moldova practic puțin ce-am călătorit.

Îţi place ce ai citit?

17 iunie, 2015 19:12

Asconi Winery - o vinărie, un restaurant și multă liniște împrejur.

 

        Weekend-ul trecut am petrecut o zi la vinăria Asconi din satul Puhoi. A fost o zi plină cu soare și oameni buni. Prima dată am aflat de ei în cadrul Redescoperă Moldova - "Drumul Vinului" ediția I, acum doi ani în urmă. Asconi se orientează pe vinuri de calitate premium și practic doar la export. Exportă vin chiar și în Africa.

 

 

 

 

        De la ultima mea vizită, ei au reușit să-și extindă restaurantul, bazat pe o bucătărie tradițională moldovenească. Toate bucatele fiind gătite pe loc, pâinea și plăcintele calde scoase în văzul tău direct din cuptor și puse pe masă.

Îţi place ce ai citit?

11 iunie, 2015 10:00

Cum trebuie să arate o închisoare?

 

        Nu e normal și nu e în drept să închizi un om pe perioade îndelungate de viață indiferent de ce crimă a săvârșit. Nu e normal să-l hrănești, să-l îngrijești și să-i păstrezi depturile sale de om zeci de ani la rând între patru pereți.

        Care în general e scopul acestor acțiuni? Cu ce se va teme cineva să nu fie închis dacă pe el acolo îl așteaptă un pat moale cu plapumă oferită de familie? Dacă pe el acolo îl așteaptă mâncare de 3 ori pe zi și practic siguranță totală? Care bleadi e scopul???

 

        La fel nu-i pot înțelege pe cei care promovează aceste acțiuni cu fraze de genul: "închis pe viață!", "de tăiet coaiele", "de împușcat", etc, etc...

Îţi place ce ai citit?

04 iunie, 2015 19:18

Rezultatele offline-ului cu Serafim Urechean

        Ieri, Gospodarul a organizat un offline cu noi, bloggerii. Cam lent cu el, dar, așa-i vârsta. Zice că dacă nu câștigă anul acesta, atunci nici nu se mai bagă. Începutul a fost melancolic, a povestit ce-a făcut 11 ani din '94 încoace. Zice că a fost pe cât de posbil corect și cinstit și nimănui nu s-a supus, dar, noi deja cu toții știm cum sunt ei toți frumoși și pufoși în campanii electorale.

        Părerea mea e că pentru el deja e târziu să se bage în primărie. Pe parcursul discuțiilor n-am văzut și nici n-am auzit să aibă careva idei inovative. Da, a vorbit despre tot căcatul care se petrece acum și zice că pe timpurile lui așa ceva nu s-a îndrăznit, acum nu mai cred să țină piept contra șefului său pe care zice că nu-l are sau și mai rău, șefului de la PD, ambii având câte o parte de miliard la mână.

Îţi place ce ai citit?