Gândeşte şi vorbeşte liber

Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.

18 mai, 2015 19:53

Din ce pahare se degustă un vin?

        Zilele trecute la Carpe Diem, mulțumită lui Ion Luca și Andrei Cibotaru, în cadrul proiectului Fine Wine a fost organizată o degustație de pahare, condusă de Alexandru Zorin - reprezentat al companiei Riedel, care ne-a demonstrat cât de mult poate influența paharul în degustarea unui vin.

 

        Dacă până atunci pentru mine existau doar 2 tipuri de pahare: pahare pentru vinuri albe/rose și pahare pentru vinuri roșii, păi să știți că acum ochiul meu a prins forme în degustarea corectă a vinului, știind că practic pentru fiecare sort de vin, cele mai de top companii de pahare ca Riedel creează pahare specifice, cu o mărime specifică și cu un diametru specific al gurii paharului.

Îţi place ce ai citit?

12 mai, 2015 21:39

Test Electoral - Alegeri locale generale 2015.

    Am trecut testul electoral și am înțeles că n-am pe cine vota.

 

    Cu ce statul tre să fie mai prost pentru a nu se ocupa de neutralizarea deșeurilor? De ce tre să facă cumătru Vanea business din ele, iar noi tre să plătim pentru profitul lui?

 

    Da băi oameni! Pieție municipale agricole tre să aparțină statului! Și statul tre să ofere prețuri cu profit minim în favoarea cumpărătorilor, dar nu să decidă cumătru Vanea că arenda unui m2 de masă pentru o băbuță să coste de 3 ori mai mult decât tot mărariu pe care vrea ea să-l vândă, după care ea să pună un preț la el de 10 ori mai mare pentru a-și acoperi cheltuielile!

Îţi place ce ai citit?

20 februarie, 2015 11:30

Expovin Moldova 2015

        Pe data de 14-15 februarie s-a desfășurat Concursul Internaţional al vinurilor şi băuturilor alcoolice "Chisinau Wines & Spirits Contest". Din păcate n-am reușit să ajung la el, dar despre cum a fost puteți citi la Daniela Herța și Mihaela Roșcov pe blog.

 

        Ieri, pe 19 februarie a avut loc înmânarea premiilor producătorilor care au participat la concurs. Am fost și eu prezent la eveniment și am avut posibilitatea de a degusta împreună cu alți bloggeri din vinurile participante. La înmânarea premiilor am fost plăcut surprins de fericirea și emoțiile sincere emanate de producătorii premiați.

Îţi place ce ai citit?

13 februarie, 2015 09:30

Concluzii după "Fifty Shades of Grey​"

Vă zic din start, cartea n-am citit-o și idee n-aveam ce trebuia să se întâmple.

 

1. Am scris deja despre traducerea în rusă rea. Păcat. Până la urmă oricum te deprinzi.

2. Introducerea nu a fost dezvoltată deloc. Timp de 15 minute ei au reușit să ne facă cunoștință cu actorii, să facă ei doi cunoștință și după a 2-a întâlnire ea să se îndrăgostească. Cam prea repede pentru un început de film.

3. Nici nuștiu de unde și până unde, ea îi spune că-l iubește.

4. Dialogul, scenele erotice au fost bune. M-au bucurat. Oral pentru știri n-a fost. Poate în următoarele părți.

5. Într-un moment neașteptat, m-am simțit Grey văzându-mă dintr-o parte.

Îţi place ce ai citit?

21 decembrie, 2014 16:37

Șoseaua Sărăteni-Soroca, la două luni de la reabilitare

 

        De comentat aici chiar n-am ce, dar, dă să privim lucrurile altfel.

        Defapt, ei nu sunt vinovați că sunt așa cum sunt, viața alte șanse nu le-a oferit, și nici părinții lor nu sunt vinovați că așa au crescut, fiindcă mai mult la fel nu le-au putut da. Nu se fac vinovați nici cei ce ne-au condus țara în ultimii 5-10 ani, fiindcă n-ai cum să schimbi într-un an modul de trai al unui om care a trăit juma de viață sau mai mult în sărăcie și căcat. De tot asta se fac vinovați doar cei ce au crescut și au condus generația trecută, când a supraviețui trebuia prin orice metode posibile.

Îţi place ce ai citit?