Gândeşte şi vorbeşte liber

Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.

16 decembrie, 2013 23:35

Viața la închisoare!

        Fost-am sâmbăta trecută cu alți bloggeri la închisoare(Penitenciarul nr.15 din Cricova), după care am trecut și pe la DDS Pantera. Condamnații de aici se socot unii din cei mai periculoși și cu crime din cele mai grave, dar păreau liniștiți și trăiau ca în societate pe teritoriul penitenciarului. În total la moment erau 553 de condamnați divizați în 6 sectoare.

        Am ajuns cu puțină întârziere, am intrat în penitenciar după toate regulile de securitate și primul loc unde am fost duși a fost locul unde se petrec întâlnirile de lungă durată(până la 2-3 zile, de vreo 2-3 ori pe an).

Îţi place ce ai citit?

10 decembrie, 2013 22:10

Țara în care serviciile funerare devin mai importante decât cele de urgență!

Mă scuzați din start de maturi, dar fără ele nu se poate de scris textul de mai jos!!!

Asta-i pizdețu!!! Caz real acum 20 de minute în urmă:

Merge omul cu taxiul pe la podul înalt, vede o doamnă stând jos, se oprește și o vede că nu se poate scula din cauza că sa alunecat și a căzut(posibil și-a facturat vreun picior, sau spinarea)...ea plânge și încearcă să se scoale și nu poate...omul sună la AMBULANȚĂ, lămurește situația, iar răspunsul lor: "Și ce vreți de la noi? Noi de asta nu ne ocupăm! De asta se ocupă poliția! Sunați la ei și dacă ei o să ne cheme, o să venim!"...și pune receptorul...

Îţi place ce ai citit?

17 noiembrie, 2013 17:00

Vacanță la Villa Dor - așa cum este primit la moldoveni!

        Prima mea vacanță de toamnă-iarnă a început în Bucovina spre Carpați, trecând deasemenea pe la cetatea Hotin și renumitul oraș românesc Cernăuți, iar destinația finală fiind Villa Dor în Bucovel, un loc amplasat relativ pe vârful unui munte unde predomină o atmosferă și un gust Moldovenesc.

        Ajungând aici, simți că vrei să respiri tot mai mult și mai adânc de să-ți umpli tot corpul cu o nouă energie pură și sănătoasă. Pentru cei ca mine ce iubesc somnul mult, diminețile aici sunt mega ușoare de la atâta prospețime, odată ce deschizi ochii, corpul și creerul se simte la 100% încărcat și gata de sculare.

Îţi place ce ai citit?

03 octombrie, 2013 21:25

Redescoperă Moldova - Drumul Vinului. Ziua I. Mileștii Mici, Cricova, Romanești, Chateau Vartely

        Marți, pe 24 septembrie la ora 8 dimineața, Eu împreună cu alți 11 bloggeri dornici de a călători și degusta din roadele țărișoarei noastre, am pornit pe 5 zile în Drumul Vinului, un proiect menit de a redescoperii producătorii autohtoni de vinuri și divinuri din Moldova.

        Înainte de a porni, duminică la Carpe Diem(locul unde poți servi, dar și cumpăra vin de calitate înaltă) împreună cu câțiva bloggeri am făcut o degustație preliminară condusă de Ion Luca(proprietarul localului) ce ne-a prezentat vin de la viitoarele 2 companii noi, Vinăria Nobilă și Berhord, ce urmează să se lanseze pe piată.

Îţi place ce ai citit?

22 septembrie, 2013 23:35

Offline cu Iurie Ciocan - Președintele CEC

        Vineri, pe 20 septembrie am participat cu mai mulți bloggeri la un offline cu președintele Comisiei Electorale Centrale(CEC) Iurie Ciocan. A fost bine, a fost plăcut să aflu în detalii ce se petrece acolo și cum e structurat CEC-ul. Din start a dat de înțeles că e un om harnic, e un om gospodar ce are mare grijă de locul unde lucrează. Clădirea unde este situat CEC-ul e din anul 53', cam veche, dar a reușit să o restaureze binișor și în viitorul apropiat vrea să o termine.

 

 

        Când s-a format CEC-ul erau 9 angajați, în prezent numărul a crescut la 40. Ei nu au un venit și un buget propriu, toți banii sunt alocați din bugetul statului ce constituie circa 6 milioane de lei anual pentru salariile angajaților și întreținere.

Îţi place ce ai citit?