8 motive de ce NU avem nevoie de BAC

8 motive de ce NU avem nevoie de BAC

Ce ca ce, dar țin să fiu deacord cu președintele că nu avem nevoie de bacalaureat. Mai jos citiți cele 8 motive:

1. La cuc au văzut BAC-ul toți înafară de instituțiile de învățământ care primesc elevi după clasa 12-a. Întrebați maturii când ultima dată au avut nevoie de el. Angajarea în instituțiile de stat nu se socoate.

2. În prezent nu există absolut nici un avantaj să rămâi după clasa 9-a în liceu. Metaforic vorbind, intri bou într-a 10-a și ieși vacă cu document într-a 12-a.

3. Finisând clasa 9-a, elevii deja ar trebui să știe ce vor să studieze mai departe și să pună prioritate pe acele domenii. Dacă nu, undeva cineva a eșuat.

4. La colegiu, în anul 3 dai BAC-ul, iar în anul 4 te ștergi cu el la cur, pentru că obții diploma de colegiu(în urma examenilor de stat pe specialitate), care are o importanță mult mai mare.

NOTĂ: S-au schimbat oleacă regulile în ultimii ani. Bac-ul e obligatoriu când intri la noi la univer + diploma de colegiu dacă ai finisat vreo unul. Reiese că intri cu 2 documente, sau dacă vrei doar cu bac-ul(se spune că dacă ai finisat colegiul al ASEM, atunci intri și fără bac la ei). Procesul acesta oleacă pute, nu vă pare?

5. Dacă intri la universitate, se aplică aceeași idee din punctul 4.

6. Dacă ai ajuns în clasa 12-a și n-ai de gând să pleci la studii mai departe, pe lângă vacă cu document mai rămâi și cu 3 ani pierduți în zadar. Puteai pleca macar la o școală profesională după clasa 9-a.

7. Ce n-ai termina în Moldova, ce document n-ai avea, cât nu te-ar încuraja ai noștri, odată ce pleci din țară la muncă, poți să te ștergi la cur practic cu orice document obținut. Mai ales cu cele din instituțiile de stat. Mai ales cu BAC-ul!

8. Dacă vrei un job specializat, pe lângă cunoștințe specializate posibil vei avea nevoie și de un document specializat. Dacă nu, pentru a mătura strada e deajuns și BAC-ul, dar și el e opțional.

PS: Eu sunt nespus de satisfăcut că am plecat după clasa 9-a la colegiu. Începând de la zero, timp de 4 ani deja aveam o profesie și făceam până la 800$ lunar.

Succes!

Îți place ce ai citit? Distribuie mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *