Aș vota-o pe Maia Sandu dacă…

Aș vota-o pe Maia Sandu dacă…

Ca să nu se supere lumea pe mine că de ce mi-am invalidat votul și n-am votat-o pe Maia Sandu, mai jos vă prezint câteva puncte care m-ar face s-o votez.

  1. Va fi sigură că ea vrea să fie președintă și va da de înțeles că va putea ține piept în primul rând echipei. Din toate ieșirile ei în public, se crează atmosfera de parcă ea a fost rugată să înainteze și cu prima ocazie, cu primul pas greșit, toți aceștia o vor ataca. Ea acum nu arată cam deloc a lider. Parcă-i Ciubaşenco(nu într-atât de tare) înaintat de Usatîi.
  2. Va spune concret ce interese urmărește și ce tinde să facă în următorii 4 ani, anume pentru oameni. Eu n-am găsit nici un plan cu fapte concrete și coborâte pe pământ de la ea. Depolitizarea instituțiilor de stat e hrană pentru cei proști. Statul tot timpul va fi condus politic de cei aleși. Așa e normal. Așa e logic. Oamenii anume asta aleg, să conducă(inclusiv să bage în funcții) cei care cred ei că-s mai teferi la cap.
  3. Nu-l va înainta cu prima ocazie pe Năstase în guvern. Dacă el vine, anii de glorie ale lui Vlad Filat se vor întoarce înapoi, doar că de data aceasta în vOlga va da Andrei. Greu m-ar convinge cineva că nu va fi așa.
  4. Nici nu s-ar gândi să-l grațieze pe Vlad Filat. Acum tind să cred că ea și echipa sa special nu pomenesc de el, nicăieri, nicicum, nici chiar Vlad Filat din vară n-a mai scris nimic pe pagina sa de Facebook, ceea ce n-o aduce într-o imagine tare bună, lăsând dubii că există careva scheme la mijloc cu Andrei Năstase și ce-a mai rămas din PLDM. Pentru că acum ca de obicei e mai important că vine Dodon, nu că vine același arsenal din anturajul lui Filat.
  5. Va reaminti electoratului cu regrete și vorbe concrete de fostul PLDM și unde a ajuns el acum datorită „fă un bine țării” în 2014. Încă un bine din pod acum pe mulți nu-i prea atrage să facă și decât să-i tradeze cineva încă odată, mai degrabă sunt gata de câștigul lui Igor Dodon, acolo din start măcar sunt pregătiți de rezultat.
  6. Va tinde să interzică orice fenomen religios în toate școlile din țară și va îndemna biserica să nu se implice în educație, ceea ce Dodon nu o va face. Biserica poate să-și creeze instituțiile sale aparte unde fiecare la dorință și-ar trimite copiii acolo.

Cam atât pentru un gând din prima zi de după alegeri. Maia Sandu mai are două săptămâni să mă convingă atât pe mine, cât și pe alții.

Îți place ce ai citit? Distribuie mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *