Asconi Winery – o vinărie, un restaurant și multă liniște împrejur

Asconi Winery – o vinărie, un restaurant și multă liniște împrejur

Weekend-ul trecut am petrecut o zi la vinăria Asconi din satul Puhoi. A fost o zi plină cu soare și oameni buni. Prima dată am aflat de ei în cadrul Redescoperă Moldova – „Drumul Vinului” ediția I, acum doi ani în urmă. Asconi se orientează pe vinuri de calitate premium și practic doar la export. Exportă vin chiar și în Africa.

De la ultima mea vizită, ei au reușit să-și extindă restaurantul, bazat pe o bucătărie tradițională moldovenească. Toate bucatele fiind gătite pe loc, pâinea și plăcintele calde scoase în văzul tău direct din cuptor și puse pe masă. Și tot asta fiind însoțit de un vin extraordinar din colecțiile sale.

Mai jos vă prezint o mică excursie prin restaurant.

La sigur puteți să adăugați complexul Asconi Winery în lista vostră de must go. În viitorul apropiat vor fi finalizate căsuțele de rămas pe noapte și se planifică și un bazin de vară. Ideal pentru a evada din oraș pentru un weekend. Dacă ei reușesc să finalizeze tot până-n vara viitoare, atunci mă transform în clientul lor fidel și în weekend-urile calde cu soare mă găsiți acolo. 🙂

Photo credits: brinzan.commadein.md

Îți place ce ai citit? Distribuie mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *