Buget la Orhei este? Da dacă găsim?

Buget la Orhei este? Da dacă găsim?

După ce au fost schimbați directorii corupți de la întreprinderile municipale, mai ales la piața centrală, care a avut ca rezultat încasări de 10 ori mai mari, la Orhei, au început să apară bani în buget.

Datorită acestui fapt, astăzi au fost deschise din bugetul orașului câteva magazine sociale pentru cei nevoiași, cum ar fi pensionarii, invalizii, veteranii, familiile cu mulți copii, mame singure, etc, care vor putea cumpăra produse cu o reducere de până la 20% deținând un card special pentru ei. Mai multe detalii puteți găsi aici.

S-a făcut un lucru bun. Era și mai bun dacă în general se scuteau de careva impozite produsele, pentru a beneficia de reduceri și mai mari. Aș vrea să cred că nu s-a făcut din motiv că ceilalți oameni puteau să se revolte, pentru că nici ei n-o duc într-atât de bine.

În privința acestor carduri și avantajele lor, vreau să fac o remarcă, ce ține de Moldoveni. Ei repede vor găsi cum să folosească aceste carduri la maximum în folosul lor. Spre exemplu chiar din primele zile veți putea observa cum va sta o băbuță cu cardul la intrare în magazin și contra la 10 lei va procura produse pentru altcineva. De aceea eu aș propune în primul rând să fie o sumă limită pe zi, sau pe săptămână, cu care se va putea face cumpărături, pentru că, cel nevoiaș, fizic nu va avea posibilitatea să procure mai mult decât de vreo 500-1000 lei pe săptămână.

Ar fi bine în general dacă așa magazine s-ar face la nivel de țară. Nevoiași sunt nu doar în Orhei. Mulți sunt chiar și-n Chișinău. Cred că nu e nevoie să aduc link-uri spre reportaje cu tați sau mame singure cu copii și cu venituri de 100 lei pe zi, care merg la lucru pe jos pentru a economisi 4 lei la troleibus.

PS: Poate e timpul de căutat casă-n Orhei? În Chirtoacă al nostru nu mai poți spera, el deja merge pe al 12-lea an, dintre care 3 s-au dus pe câteva sute de metri de pietonală, iar în capitală devine tot mai rău și mai rău.

Îți place ce ai citit? Distribuie mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *