Gândeşte şi vorbeşte liber

Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.

18 mai, 2015 19:53

Din ce pahare se degustă un vin?

        Zilele trecute la Carpe Diem, mulțumită lui Ion Luca și Andrei Cibotaru, în cadrul proiectului Fine Wine a fost organizată o degustație de pahare, condusă de Alexandru Zorin - reprezentat al companiei Riedel, care ne-a demonstrat cât de mult poate influența paharul în degustarea unui vin.

 

        Dacă până atunci pentru mine existau doar 2 tipuri de pahare: pahare pentru vinuri albe/rose și pahare pentru vinuri roșii, păi să știți că acum ochiul meu a prins forme în degustarea corectă a vinului, știind că practic pentru fiecare sort de vin, cele mai de top companii de pahare ca Riedel creează pahare specifice, cu o mărime specifică și cu un diametru specific al gurii paharului.

Îţi place ce ai citit?

21 decembrie, 2014 16:37

Șoseaua Sărăteni-Soroca, la două luni de la reabilitare

 

        De comentat aici chiar n-am ce, dar, dă să privim lucrurile altfel.

        Defapt, ei nu sunt vinovați că sunt așa cum sunt, viața alte șanse nu le-a oferit, și nici părinții lor nu sunt vinovați că așa au crescut, fiindcă mai mult la fel nu le-au putut da. Nu se fac vinovați nici cei ce ne-au condus țara în ultimii 5-10 ani, fiindcă n-ai cum să schimbi într-un an modul de trai al unui om care a trăit juma de viață sau mai mult în sărăcie și căcat. De tot asta se fac vinovați doar cei ce au crescut și au condus generația trecută, când a supraviețui trebuia prin orice metode posibile.

Îţi place ce ai citit?