Gândeşte şi vorbeşte liber

Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.

05 iulie, 2015 13:20

Redescoperă Moldova - Expediția 2015

        De mâine, timp de 5 zile, împreună cu alți 7 bloggeri, particip într-o expediție prin toată țara în cadrul Redescoperă Moldova, organizată de patriarhul nostru blogger Eugen Luchianiuc.

        Participanții sunt: Victor Guzun, Sebastian Zavadschi, Stelutza Andrei, Moraru Andrei, Andrew Bashtannik, Anastasia Pociumban, Eugen Luchianiuc și Eu. Urmăriții pentru a fi la curent cu tot ce se va întâmpla în toate aceste zile. Victor Guzun va scri în engleză, iar Andrew Bashtannik în rusă.

 

        Eu personal, cu lucrul meu nebun și intensiv de IT-șnic, prin Moldova practic puțin ce-am călătorit.

Îţi place ce ai citit?

17 iunie, 2015 19:12

Asconi Winery - o vinărie, un restaurant și multă liniște împrejur.

 

        Weekend-ul trecut am petrecut o zi la vinăria Asconi din satul Puhoi. A fost o zi plină cu soare și oameni buni. Prima dată am aflat de ei în cadrul Redescoperă Moldova - "Drumul Vinului" ediția I, acum doi ani în urmă. Asconi se orientează pe vinuri de calitate premium și practic doar la export. Exportă vin chiar și în Africa.

 

 

 

 

        De la ultima mea vizită, ei au reușit să-și extindă restaurantul, bazat pe o bucătărie tradițională moldovenească. Toate bucatele fiind gătite pe loc, pâinea și plăcintele calde scoase în văzul tău direct din cuptor și puse pe masă.

Îţi place ce ai citit?

02 iunie, 2014 22:50

Palas Iași - un complex pentru toate vârstele.

        În weekend, am fost invitat în Iași la implinirea a 2 ani de existență a Palas Mall. Să începem cu aceea că Iași-ul văzut de mine este un oraș curat. Palas Iași(sau Palas Mall) este situat chiar lângă Palatul Culturii, având un camping destul de mare cu diferite elemente distractive atât pentru copii cât și pentru maturi.

Palas Iași Palas Iași

Palas Iași

        Eu pot să zic că shopping-ul e puțina parte din tot ceea ce poți să vezi sau să faci acolo. Aceste două zile practic au fost puține pentru a trece și a descoperi întregul complex, dar totuși am reușit să-mi fac și careva cumpărături. Ceea ce ține de prețuri, poți găsi atât lucruri ieftine, cât și scumpe în dependență de brand, dar cred că totuși sunt mai ieftine decât la noi.

Îţi place ce ai citit?

17 noiembrie, 2013 17:00

Vacanță la Villa Dor - așa cum este primit la moldoveni!

        Prima mea vacanță de toamnă-iarnă a început în Bucovina spre Carpați, trecând deasemenea pe la cetatea Hotin și renumitul oraș românesc Cernăuți, iar destinația finală fiind Villa Dor în Bucovel, un loc amplasat relativ pe vârful unui munte unde predomină o atmosferă și un gust Moldovenesc.

        Ajungând aici, simți că vrei să respiri tot mai mult și mai adânc de să-ți umpli tot corpul cu o nouă energie pură și sănătoasă. Pentru cei ca mine ce iubesc somnul mult, diminețile aici sunt mega ușoare de la atâta prospețime, odată ce deschizi ochii, corpul și creerul se simte la 100% încărcat și gata de sculare.

Îţi place ce ai citit?

03 octombrie, 2013 21:25

Redescoperă Moldova - Drumul Vinului. Ziua I. Mileștii Mici, Cricova, Romanești, Chateau Vartely

        Marți, pe 24 septembrie la ora 8 dimineața, Eu împreună cu alți 11 bloggeri dornici de a călători și degusta din roadele țărișoarei noastre, am pornit pe 5 zile în Drumul Vinului, un proiect menit de a redescoperii producătorii autohtoni de vinuri și divinuri din Moldova.

        Înainte de a porni, duminică la Carpe Diem(locul unde poți servi, dar și cumpăra vin de calitate înaltă) împreună cu câțiva bloggeri am făcut o degustație preliminară condusă de Ion Luca(proprietarul localului) ce ne-a prezentat vin de la viitoarele 2 companii noi, Vinăria Nobilă și Berhord, ce urmează să se lanseze pe piată.

Îţi place ce ai citit?