Nicăieri nu e mai bine decât la țară! HaiLaTara.MD

        După mult lucru și nervi pierduți întraiurea, cel mai tare te trage să pleci undeva departe...departe departe...departe de visurile și planurile de viață, de zgomotul și fumul de mașini, de strigăte și fast food. Așa că împreună cu alți bloggeri și proiectul HaiLaTara.MD am fost la țară! Am fost la Răut în Trebujeni! Acolo unde se fac sarmale, plăcinte în cuptor și jinică în butoi! Acolo unde ne-au întîlnit cu masa caldă și casa deschisă oameni buni, oameni de treabă și bine-primitori.

        Înainte de masă, sa discutat și a avut loc prezentarea unui nou proiect pe piața Moldovei HaiLaTara. Un proiect bine venit și interesant atât pentru noi, cât și pentru turiști, autorul căruia este Alex Gutsaga.

        Ideea proiectului este de a promova și a ridica turismul în Moldova, având ca posibilitate de a găsi locuri de înnoptat ieftine nu departe de locurile turistice pe care doriți să le vizitați. În așa mod, sa apelat la oamenii de la sate ce au gospodări și case în care nu prea locuiește nimeni. Ca de exemplu "Casa Mare" a bunicii unde după obiceiul nostru ne adunăm în ea doar de sărbători! Și ca să nu stea casa pustie săptămâni la rând, locatarii o pot da în chirie pe noapte. În așa fel casa se află la dispoziția voastră pentru careva picnicuri sau pur și simplu pentru odihnă, zile de naștere sau alte sărbători mai mult sau mai puțin importante pentru voi. De asemenea la dorință puteți savura și gusta bucate gustoase făcute de bunicuța, vinuri diferite din cele mai bune sorturi de poamă, fructe proaspete culese la moment de pe copac, și multe alte gustări făcute ca la mama acasă.

        Fiind și eu ca un turist pentru prima dată în satul Trebujeni, aflat pe o coastă a Orheiului Vechi, în timp de o seară am reușit să fac o excursie prin sat și să văd câteva locuri interesante mie despre care nu prea știam. Am aflat că în sat trăiește unul din doi oameni, domnul Grigore, ce meșteșugărește naiuri de calitate! Am aflat că în casa doamnei Maria este o icoană cu o vechime de 150 de ani! Nu peste mult timp nea iluminat și nea amuzat fraza scrisă pe porține cimitirului "Noi sîntem acasă, dar voi în ospeți".

        La general, este un sat frumos și pitoresc. Și mulțumită proiectului HaiLaTara.MD am mai realizat încă odată că la noi în Moldova ai ce vedea și ai unde te odihni! Dacă ești cointeresat, bronarea unei căsuțe bune se află la doar câțiva pași pe site-ul oficial: http://hailatara.md

Îţi place ce ai citit?