Gândeşte şi vorbeşte liber

Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.

28 noiembrie, 2017 13:26

Citatele celebre a unui prof de fizică din Chișinău

        Unii profesori în școli îs extrem de populari în rândul elevilor. Atât de populari, încât aceștia dețin pagini întregi de citate celebre spuse de ei. Azi vă prezint 37 cele mai epice, culese dintr-un document măricel, a unui profesor de fizică, spuse elevilor săi în timpul orelor. Citindu-le, am avut reacții absolut de orice gen, începând de la wtf-uri și terminând cu râsuri isterice.

Noi din punct de vedere electric suntem oameni.

        Important! Eu de judecat - n-am să judec, cu toate că este ce. Vă las pe voi. Și nici nume n-o să dau, dacă elevii ar simți nevoia, ar da. Dar de râs - la sigur o să râdeți. =))

1. Tu nu încerca, că o încercat una și o rămas însărcinată.

Îţi place ce ai citit?

18 mai, 2017 18:26

Orange Systems - O mică introducere

        Nicolae întreba ceva timp în urmă ce companii bune de IT cunoaștem în Moldova, scopul final fiind dacă știe cineva că Orange pe lângă telecomunicații mai activează și-n domeniul IT. După cum s-a observat prin comentarii, nu prea se știa.

        Este vorba de Orange Systems, o companie fiică a Orange ce livrează produse corporative țărilor din vest. De aici și e clar de ce nu prea este cunoscută în Republica Moldova, nu lucrează cu ai noștri.

        După o mică vizită la inițiativa lui Nicolae, am aflat că are în jur de 100 de angajați ce lucrează la câteva proiecte corporative, clienții venind în mare prin intermediul clubului Orange.

Îţi place ce ai citit?

24 martie, 2017 00:41

8 motive de ce NU avem nevoie de BAC

        Ce ca ce, dar țin să fiu deacord cu președintele că nu avem nevoie de bacalaureat. Mai jos citiți cele 8 motive:

1. La cuc au văzut BAC-ul toți înafară de instituțiile de învățământ care primesc elevi după clasa 12-a. Întrebați maturii când ultima dată au avut nevoie de el. Angajarea în instituțiile de stat nu se socoate.

2. În prezent nu există absolut nici un avantaj să rămâi după clasa 9-a în liceu. Metaforic vorbind, intri bou într-a 10-a și ieși vacă cu document într-a 12-a.

3. Finisând clasa 9-a, elevii deja ar trebui să știe ce vor să studieze mai departe și să pună prioritate pe acele domenii.

Îţi place ce ai citit?

19 octombrie, 2016 10:04

Universitatea de Stat din Moldova economisește pe sănătatea studenților.

 

        Din câte știm, pe 12 octombrie chișinăuienii au primit căldură. La USM căldura a ajuns doar în blocul central unde stă elita. În alte blocuri, studenții și profesorii stau în frig. Uneori studenții îs nevoiți să se înțeleagă cu profesorii să nu facă lecții din cauza asta.

 

        Și asta nu e tot. Căldura n-a ajuns nici în căminile universității, chiar dacă studenții singuri achită serviciile comunale.

 

        Uite așa o viață rece duc în prezent cei de la Universitatea de Stat din Moldova. Și asta în timp ce la domnul rector în cabinet tre să fie călduț și bine.

Îţi place ce ai citit?

11 iulie, 2016 13:11

Masterclass: Cum să obții peste 24.000 unici pe blog în doar 7 ore?

    Întâi de toate vreau să fac următoarele precizări care așa sunt și n-au cum fi altfel în 2016:

1. Lumea nu verifică veridicitatea informației pe care o distribuie;

2. Lumea nici nu citește informația pe care o distribuie;

3. Lumea poate fi ușor manipulată cu niște titluri bine gândite;

4. Lumea până nu-i arăți cu degetul, ea nu găsește și nu vede nimic.

 

    Deci, mai jos vă prezint un masterclass în doar 3 pași simpli cum poți obține mult trafic pe blog:

1. Găsești o prostie scrisă, spre exemplu de Andrei Năstase, despre niște oameni care umblă cu seringi infectate prin oraș și înțeapă oamenii.

Îţi place ce ai citit?