Gândeşte şi vorbeşte liber

Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.

17 iunie, 2015 19:12

Asconi Winery - o vinărie, un restaurant și multă liniște împrejur.

 

        Weekend-ul trecut am petrecut o zi la vinăria Asconi din satul Puhoi. A fost o zi plină cu soare și oameni buni. Prima dată am aflat de ei în cadrul Redescoperă Moldova - "Drumul Vinului" ediția I, acum doi ani în urmă. Asconi se orientează pe vinuri de calitate premium și practic doar la export. Exportă vin chiar și în Africa.

 

 

 

 

        De la ultima mea vizită, ei au reușit să-și extindă restaurantul, bazat pe o bucătărie tradițională moldovenească. Toate bucatele fiind gătite pe loc, pâinea și plăcintele calde scoase în văzul tău direct din cuptor și puse pe masă.

Îţi place ce ai citit?

11 iunie, 2015 10:00

Cum trebuie să arate o închisoare?

 

        Nu e normal și nu e în drept să închizi un om pe perioade îndelungate de viață indiferent de ce crimă a săvârșit. Nu e normal să-l hrănești, să-l îngrijești și să-i păstrezi depturile sale de om zeci de ani la rând între patru pereți.

        Care în general e scopul acestor acțiuni? Cu ce se va teme cineva să nu fie închis dacă pe el acolo îl așteaptă un pat moale cu plapumă oferită de familie? Dacă pe el acolo îl așteaptă mâncare de 3 ori pe zi și practic siguranță totală? Care bleadi e scopul???

 

        La fel nu-i pot înțelege pe cei care promovează aceste acțiuni cu fraze de genul: "închis pe viață!", "de tăiet coaiele", "de împușcat", etc, etc...

Îţi place ce ai citit?

04 iunie, 2015 19:18

Rezultatele offline-ului cu Serafim Urechean

        Ieri, Gospodarul a organizat un offline cu noi, bloggerii. Cam lent cu el, dar, așa-i vârsta. Zice că dacă nu câștigă anul acesta, atunci nici nu se mai bagă. Începutul a fost melancolic, a povestit ce-a făcut 11 ani din '94 încoace. Zice că a fost pe cât de posbil corect și cinstit și nimănui nu s-a supus, dar, noi deja cu toții știm cum sunt ei toți frumoși și pufoși în campanii electorale.

        Părerea mea e că pentru el deja e târziu să se bage în primărie. Pe parcursul discuțiilor n-am văzut și nici n-am auzit să aibă careva idei inovative. Da, a vorbit despre tot căcatul care se petrece acum și zice că pe timpurile lui așa ceva nu s-a îndrăznit, acum nu mai cred să țină piept contra șefului său pe care zice că nu-l are sau și mai rău, șefului de la PD, ambii având câte o parte de miliard la mână.

Îţi place ce ai citit?

18 mai, 2015 19:53

Din ce pahare se degustă un vin?

        Zilele trecute la Carpe Diem, mulțumită lui Ion Luca și Andrei Cibotaru, în cadrul proiectului Fine Wine a fost organizată o degustație de pahare, condusă de Alexandru Zorin - reprezentat al companiei Riedel, care ne-a demonstrat cât de mult poate influența paharul în degustarea unui vin.

 

        Dacă până atunci pentru mine existau doar 2 tipuri de pahare: pahare pentru vinuri albe/rose și pahare pentru vinuri roșii, păi să știți că acum ochiul meu a prins forme în degustarea corectă a vinului, știind că practic pentru fiecare sort de vin, cele mai de top companii de pahare ca Riedel creează pahare specifice, cu o mărime specifică și cu un diametru specific al gurii paharului.

Îţi place ce ai citit?

12 mai, 2015 21:39

Test Electoral - Alegeri locale generale 2015.

    Am trecut testul electoral și am înțeles că n-am pe cine vota.

 

    Cu ce statul tre să fie mai prost pentru a nu se ocupa de neutralizarea deșeurilor? De ce tre să facă cumătru Vanea business din ele, iar noi tre să plătim pentru profitul lui?

 

    Da băi oameni! Pieție municipale agricole tre să aparțină statului! Și statul tre să ofere prețuri cu profit minim în favoarea cumpărătorilor, dar nu să decidă cumătru Vanea că arenda unui m2 de masă pentru o băbuță să coste de 3 ori mai mult decât tot mărariu pe care vrea ea să-l vândă, după care ea să pună un preț la el de 10 ori mai mare pentru a-și acoperi cheltuielile!

Îţi place ce ai citit?