De ce "îmi plac oamenii simpli"?

        Nu cu mult timp în urmă am aflat de un băiat pe nume Nick Bk. Mulţi îl cunosc, mulţi nici n-au auzit de el. Astăzi întâmplător am asistat la un live video chat pe ustream unde care şi cum îi dădeau întrebări şi el menţinea un dialog cu spectatorii. Unul din spectatori la întrebat "ce fel de oameni îi plac?", unde el a răspuns că-i plac oamenii simpli, după care i-am dat Eu o întrebare "de ce oamenii simpli? doar un om ne simplu nu-i un om галимый" şi din câte am reţinut, mi-a răspuns că nu-i plac oamenii ce se ţin cu nasul pe sus sau ceva de genul acesta, adica într-un fel că el vede doar negativ în cei ce nu sunt simpli. Ok, fie, asta e părerea ta, dar Eu o socot un pic greşită, şi am decis să intru în esenţa acestui stereotip "mie îmi plac oamenii simpli" şi să explic tuturor câte ceva în privinţa asta.

 

        Să începem cu aceea că Eu însuşi nu m-am socotit de un om simplu niciodată, tot timpul mi-au plăcut lucrurile deosebite, îmi plac hainele ce se evidenţiază, în majoritatea cazurilor când ies chiar pur şi simplu în oraş imi place să arăt deosebit, să arăt nu ca toţi, să port ceea ce nu văd la alţii. Îmi plac oamenii ce au ceva specific în ei, mai ales fetele care au spre exemplu vreun defect în vorbire, sau au vreun hobby mai rar, sau mai nuştiu ce acolo, îmi intră în inimă deodată. Mai pe scurt apreciez mult ceea ce e deosebit, adica ceea ce nu-i simplu! Şi asta mă face să nu fiu un om simplu! Dar... Asta NU înseamnă că Eu sunt пиздец ему nemuritor, şi vreau să vă văd pe toţi la picioarele mele =))... ceea ce e o prostie! Asta înseamnă doar că Eu nu sunt simplu! Am mulţi prieteni/cunoscuţi ce mă respectă, pot face liber cunoştinţă cu oameni noi fără de a-şi face impresii rele despre mine, sunt comunicabil, găsesc limbă comună cu orişicine, tot timpul gândesc pozitiv, şi nu socot că sunt un om întraiurea!

 

        În lume sunt foarte mulţi oameni care nici pe departe nu sunt simpli, dacă un om a făcut cât de cât ceva pe lumea asta ca să audă alţii de el, fie de bine sau de rău, el deja NU este un om simplu, el deja are cu ce! Şi e глупа din start să apreciezi aşa oameni negativ, nici nu ştii poate intrînd în discuţie cu ei găseşti vreo temă sau careva scopuri comune şi te va face să te uiţi la el deja cu alţi ochi! Şi sunt sigur că chiar tu Nick Bk nu eşti un om simplu deja ce ai reuşit să aduni aşa o auditorie fie pentru cineva mică, pentru altcineva mai mare de fani care să se intereseze de viaţa ta. Şi sunt sigur că ai şi prieteni ce la fel nu sunt simpli şi cu care comunici! Căci după cum am spus mai sus, un om ne simplu nu semnifică un om rau, cum ar fi şi invers, un om simplu nu semnifică că e bun deja, el poate fi şi mai rău!

 

"Ce este un om simplu?"

- Un om simplu este o persoană ce trăeşte o viaţă simplă, mama mea e simpă, vecinii mei sunt simpli, unii colegi de lucru sau de grupă sunt simpli...în general mulţi sunt simpli. Au un lucru stabil, au cercul lor de prieteni, nu se implică în alte treburi, au ocupaţiile lor ce nu este ceva ieşit din comun şi interesant pentru mulţime, au un scop şi tind spre el cu încetul, fac ceea ce fac toţi zi de zi, după care istoria nici nu-i va pomeni... Asta şi este esenţa şi explicaţia unui om simplu! Şi chiar şi asa om poate să fie o bâdlă cu aere ce i se pare că e rege în împărăţia sa! Numai că el deja mai face parte şi din altă categorie, deja exactă de tipul ce nu-ţi place ţie! Aşa categorii de oameni sunt numite de toţi diferit, if you know what i mean...

 

Şi după toate aceste spuse, tuturor, morala mea este că:

"Nu trebuie să fii simplu ca să placi unor oameni. Nu trebuie să te limitezi în ceva sau să-ţi creezi stereotipuri şi principii false de genul că tu trebuie să fii simplu, că trebuie să-ţi placă oamenii simpli. Dacă poţi şi îţi permite statutul tău creat de tine să fii altfel, fii ceea ce crezi că e corect pentru tine, limite nu-s! Vrei să fii Batman? Fii! Numai gândeşte-te ce consecinţe vor fi, cum vor aprecia asta cei din jur şi dacă vei putea rezista opoziţiei"

 

PS: Nick Bk, cred că nu te-am jignit cu nimic? Nu am avut intenţia, ci din contra, doar să explic câte ceva tuturor :). Şi sper ca şi tu să alegi câte ceva bun din asta.

Îţi place ce ai citit?