Obicei prost la nuntă!

Obicei prost la nuntă!

Mai prost obicei cu intenții și rezultate neclare decât anunțarea în microfon a sumei pe care o pui pe masă e înmânarea plicurilor cu numele invitaților pe ele(iar cum se împart ele în mijloc de nuntă, asta-i pizdețul omului în esență).

Primul obicei – ok, vine din trecut de undeva. Dar cu plicurile??? De unde vin plicurile??? Cine-i pizdețul cela care a răspândit acest obicei și mai tâmpit???

De fiecare dată se crează impresia că ești obligat să bagi ceva în el. Iar într-un moment dat, toți, în comun, atent, pe sub masă, prin colțuri, să nu-i vadă nimeni, ca și când dau mită, bagă în el licoarea mult așteptată de miri. Și atent ce bagi! Că după asta se duce evidența pe-o viață înainte.

Și asta se petrece în Chișinău!

Băi, da chiar așa? Nu-i ajunge pe unii la minte să amenajeze frumos un colț de spațiu special pentru cadouri și o cutie sau un vas pentru ce-i ce n-au reușit să le cumpere? Nu-i mai bine să vii ca un om normal la nuntă, să dai mâna cu mirii, să-i feliciți și să lași acolo darurile, după care du-te și veselește-te?

Ah da, ce insinuez eu! La noi doar majoritatea nunților se fac pentru profit. Și tre de chemat cât mai multă lume, chiar dacă-i vezi pe unii prima și ultima dată-n viață.

Poate e timpul de schimbat acest obicei păgân? Nu-i mai bine de făcut o petrecere din plăcere și să-ți chemi oamenii dragi fără să-ți zică unii în răspuns că nu vin pentru că [careva pricină], iar în realitate să n-aibă cu ce?

Îți place ce ai citit? Distribuie mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *