Offline cu Alexandru Tănase

Offline cu Alexandru Tănase

Ieri a avut loc un offline cu Președintele Curții Constituționale a Moldovei, Alexandru Tănase. A părut a fi un om ce știe bunele maniere. Deși nu tare demult a ajuns în capul CC-ului(de 2 ani undeva), dar a avut multe de spus despre realizările făcute. Se arată a fi un om decisiv ce nu are de ce se plânge. Nu regretă că s-a dus din PLDM(eu cred că cu sufletul el încă e în partid). Crede și știe că totul ce sa petrecut, a fost spre bine. A zis că chiar și alte țări au luat exemple de CC-ul nostru.

Deloc nu-i stimează pe Comuniști, ia luat și în râs într-un mod mai fictiv. Zice că pe timpul comuniștilor a fost cu mult mai rău decât acuma și dacă ar fi să alegem între două rele(din punctul meu de vedere, toate partidele politice existente), tot mai bine e să alegem partea unde răul e mai mic. De fapt nu am fost deacord cu asta, mai bine e pur și simplu să nu alegi nimic! Și îmi pară rău că la vot nu se oferă varianta „pentru nimeni”, ea o să acumuleze minimum 60% de voturi, fiindcă Moldova NU are partide politice înțelepte!

După părerea lui, multe s-au schimbat spre bine după comuniști și dictatură. Zice că nu mai e deja piramida care a fost pe timpul lui Voronin. Multe s-au regrupat astfel încât să nu stea doar un om în frunte și să dea comenzi. La fel și presa a devenit mai liberă, mai liberă la exprimare, ceea ce deja nu merge spre bine fiindcă totul e cumpărat și manipulat.

E de acord cu ideea de a mări amenzile șoferilor, chiar și până la nivelul miilor pentru a minimiza încălcările. Din punctul lui de vedere fiscul necesită de cele mai mari reforme, fiindcă la ei e jopa totală! La fel zice corect că ar trebui și niște schimbări în constituția actuală, fiindcă ele au fost scrise încă de pe timpuri și mai sunt conflicte între articole, sau unele ar trebui șterse.

Nu prea am înțeles ideea de interacțiune între Președinte și Prim-ministru. La ce bun să avem doi dacă până la urmă unul e legat și mut, iar altul se ocupă „de tot” în Țară? La ce bun atunci Moldova își alege Președintele dacă el nu poate face absolut nimic înafară de a mai zâmbi la camere și de a da medalii?

„Guvernarea nu trebuie iubită!” a spus el, fiindcă cum începi s-o iubești, ea se suie-n cap!

Zice că are 6 fini, și nici unul nu este în politică. Copii lui învață încă la liceu, fiica vrea să ajungă și la Hollywood. Socoate că liceenii au un sistem de învățământ bun. Din punctul meu de vedere sistemul e în trecut cu zeci de ani, și nu văd să se facă mari schimbări pe viitor.

După mărirea salariilor, de la 8000 de lei sa ajuns la 16900 undeva. Îi plac mașinile, zice că a avut de tot felul, îi plăcea Volvo din cele avute, dar a vânduto fiindcă era scumpă la întreținere. Acum le preferă pe cele Japoneze hybrid. Mai merge și pe la piață din când în când după producte. La lucru preferă să meargă cu mașina de serviciu.

Toată socializarea ce se petrece în ultimii ani online, crede că merge spre bine. Nu demult s-a făcut un studiu ce a demonstrat că lumea cu toate sistemele estea de socializare ajunge să prostească!

În fine a fost o discuție interesantă, sau spus și glume, s-a simțit o atmosferă de liberă opinie, așa că pentru asta el are un like din partea mea.

PS: Sa vorbit și mai multe la offline, au mai fost și offtopicuri, dar vor rămâne în offline.

Îți place ce ai citit? Distribuie mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *