Offline cu Chiril Gaburici

Offline cu Chiril Gaburici

Ce am înțeles eu după offline-ul de ieri cu Chiril Gaburici:

IT

Vrea să ajungă la cifra de 100.000 de it-șnici cu salarii oficiale în Moldova. Cifrele de azi fiind în jur de 12.000 oficial angajați și cam tot atâția freelanceri(eu credeam că mai mult). Pentru asta vor să introducă lecții adăugătoare de IT în școli/universități și să le modernizeze pe cele curente.

Mulți au criticat IT Park-ul și unicul impozit de 7%(așa și n-am înțeles cine și de ce). Fiscul nu prea înțelege cum să achiți doar 7% și bagă bețe în roate rezidenților, punândui să mai plătească și altele impozite. Asta e ilegal și a promis că va clarifica situația.

Vlad Plahotniuc

Poziția de ministru și echipa a negociat-o pentru a o accepta. Pe Plahotniuc îl cunoaște din lumea business-ului, dar n-am mai reușit să-l întreb ce știe despre reputația lui din lumea criminală, aveam ce să-i povestesc.

Eu i-aș sugera să fie atent și să știe că totul va fi bine atât timp cât totul merge după plan, al lui ^ plan.

Drumuri

Chișinău – Ungheni a fost un fail total la alegerea companiilor care au câștigat tenderele(toți au vrut să rupă capustă). A reziliat contractele cu toții și acum caută alții.

Garanția pentru “Drumuri bune pentru Moldova” este de 1 an. 🙂 Asta înseamnă că dacă ceva se strică într-un an, repară compania care a lucrat la acel drum din cont propriu. În rest, experții spun că aceste drumuri ar trebui să țină 10-15 ani. :)) Din practică, mie-mi pare că ar trebui de schimbat experții. 🙂

Chiril Gaburici

După comportament și feedback-uri, am înțeles că e un manager bun, nu ridică niciodată vocea la subalterni.

Au fost discutate și alte teme, dar mai puțin cunoscute mie, de aceea poate vă vor povesti și alții prezenți la offline.

Îți place ce ai citit? Distribuie mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *