Offline cu Igor Dodon

Offline cu Igor Dodon

Ieri a avut loc un nou offline, de data aceasta cu Igor Dodon. Inițiativa în mare parte fiind cea pentru al cunoaste pe el ca om și nu ca personalitate politică. Offline-ul sa început dis de dimineață în rutieră în drum spre Sadova, locul unde el sa născut. Pentru început și-a făcut o autobiografie de genul unde a crescut, unde a învățat, ce a studiat, etc. A studiat economia și a dat de înțeles că stă bine la etapa aceasta. A mai povestit și despre cum a început în politică, ce scopuri avea, etc.

O parte din drum mai aproape de Sadova zice că a reparat-o, fiindcă era strașnic pe acolo. A povestit cum au apărut înainte de ultimile alegeri a primarului Chișinăului placatele celea mari cu „Soluția?”(de fapt zice că soluții are tot timpul 3). Zice că le-a comandat pe ascuns de dl. Voronin, fiind pe timpurile celea în același partid, fiindă erau neînțelegeri cu el la candidarea în funție de primar al orașului.

Ajungând la Sadova, am vizitat tabăra pentru copii din sat. Am văzut acolo câțiva mistreți, la fel și o căprioară mică, am pus și mâna pe ea :), are o blană foarte densă și groasă! Am fost întâlniți cu vin și plăcinte. În beciul în care am fost, a fost super. Am servit un vin bun, la fel și o tinctură gustoasă.

Oamenii din sat am observat că-l stimează pe Igor Dodon, așa familie cam jumate de sat o are, foarte mulți Dodoni. Și din cauza asta am înțeles că sa creat un conflict între numele oamenilor, cei din presă crezând că fratele lui, Dodon Alexandru e proprietarul hotelului „Prezident”, iar realitatea fiind că în sat mai este așa un om cu așa nume, doar că unul e Nicolai, iar altul e Ion după tată.

La masă sarmalele au fost gustoase! De turnat cam n-avea cine, ne turnam singuri :)). Grappa fabricată acolo pe loc a fost cea mai gustoasă din viața mea, aș spune că mai gustoasă și ca „Rachia di Moscato” de la Chateau Vartely, nici un fel de post gust, fină și moale, dar cu grade multe. Am gustat și cioric, tare bun. Dl Dodon a zis că vrea să ne invite odată și la tăiatul porcului. V-oi aștepta cu nerăbdare invitația.

Ca om, dl Dodon a arătat a fi un om gospodar ce-și iubește femeia și copii. Vrea ca copii lui o să-și facă studiile în Moldova. Ar mai vrea și o fată. Am înțeles că nu-și va folosi niciodată familia în scopuri politice spre deosebire de alte raioane. Ne-a dus și la casa părinților, am fost și în beci. Destul de frumos și aranjat. Ai ce vedea.

La general, în politică dumnealui am înțeles cam nu-i nici cu laia, nici cu bălaia. E ceva la mijloc, cu idei din ambele părți. Mai mult a vorbit despre ideea de a crea condiții aici acasă, a pomenit și de mărirea pensiilor și salariilor, ceea ce am crezut că glumește, oare mai pare a fi actuală așa gen de declarații pentru a atrage oameni? Toți deja știu că așa ceva n-a fost și nu va fi degrabă cu o așa guvernare și inflație a valutei de stat. Iar schimbări nu se prevăd fiindcă nimeni încă nu are capacitatea de a crea și a conduce un stat normal.

Am făcut cunoștință și cu fostul lui profesor și director al școlii în care a învățat. Un bătrânel interesant, ne-a cântat și o Doină mică la fluier în timpul mesei. Chiar de e bătrân dar are simțul umorului, știe când tre să pună la punct pe cineva și să-i închidă gura când vorbește odată cu el (cam ca la lecții =)). Și iaca acest domn, are un hobby de a colecționa diferite băuturi alcoolice, având în colecție deja un număr de peste 2020 de sticle diferite, din diferiți ani, din diferite țări, chiar și de pe timpul sovietic, cu niște denumiri și forme vechi și interesante.

Mai pe scurt, acesta a fost cel mai interesant offline la care am participat incluzând și descoperirea Sadovei ceea ce a fost un plus. La fel făcusem cunoștință și cu proprietarul hotelului Prezident, să sperăm că v-om fi invitați și la el la un offline și o saună bună acum cât încă e frig afară :).

Ceea ce ține de Dodon și politică, nu prea vreau să mă aprofundez. Sau spus mai multe în offline ce nu poate fi scris, dar deja timpul o să arate! Ca om, Da! Mi-am schimbat părerea despre el. Ca politic, nu am găsit nimic pe ce aș putea să mă bazez. Zicea că dacă nu aveau să-i fi pus piedici când trebuia să devie primarul orașului, acum în Chișinău era să fie cu mult mai bine. Posibil! Nu are de unde ști nimeni deja. Vom vedea ce v-a fi după următoarele alegeri.

Îți place ce ai citit? Distribuie mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *