Palas Iași – un complex pentru toate vârstele

Palas Iași – un complex pentru toate vârstele

În weekend, am fost invitat în Iași la implinirea a 2 ani de existență a Palas Mall. Să începem cu aceea că Iași-ul văzut de mine este un oraș curat. Palas Iași(sau Palas Mall) este situat chiar lângă Palatul Culturii, având un camping destul de mare cu diferite elemente distractive atât pentru copii cât și pentru maturi.

Eu pot să zic că shopping-ul e puțina parte din tot ceea ce poți să vezi sau să faci acolo. Aceste două zile practic au fost puține pentru a trece și a descoperi întregul complex, dar totuși am reușit să-mi fac și careva cumpărături. Ceea ce ține de prețuri, poți găsi atât lucruri ieftine, cât și scumpe în dependență de brand, dar cred că totuși sunt mai ieftine decât la noi.

Ceea ce ține de shopping, unica de ce mi-a părut rău e că n-am putut găsi haine Ted Lapidus din Franța. La noi este doar un magazin de așa fel, doar că prețurile în el față de cele reale sunt cosmice. Dacă cumva pe parcurs va apărea la Palas așa brand la prețuri accesibile, eu cred că v-oi fi primul client stabil la ei :).

Odată ce intri în mall pentru prima dată, și mergând pe coridoare, ai șanse să te dezorientezi și să te pierzi, ceea ce s-a întâmplat și cu mine, făcând câteva drumuri în plus.

Pe lângă shopping, Palas mai are o gamă largă de restaurante, cafenele, terase, locuri de joacă special amenajate pentru copii și un carusel pentru ei, la fel și o bibliotecă unde poți liniștit să stai și să citești ceva. Mai are și un club de noapte în care așa și n-am mai ajuns. Bowling-ul nostru are mai multe piste, dar fumează nervos pe lângă al lor, fiind mai calitativ și fără buguri în sistem.

De ziua lui, Palas a avut o prezentare fashion la care am asistat și noi, având locuri în rândul 1. Mai multe branduri și-au prezentat colecțiile de vară atât bărbătești, cât și pentru femei. La fel a fost și prezentarea noului app „My Style Palas” unde poți să primești sfaturi și recomandări în dependență de preferintele tale personale. Pentru început e accesibil doar pentru iOS, dar în scurt timp va fi disponibil și pe Android.

A doua zi, de 1 iunie, Palasul era învăluit de copii. Dacă sâmbătă spațiile verzi erau aproape goale și caruselul nu lucra, duminică acestea prinseseră viață și se petreceau fel de fel de acțiuni atât în afară, cât și în interiorul lui. Și dacă la noi să calci pe gazoane e interzis, la ei asta e ceva normal.

Am văzut copii ce se rostogoleau pe iarbă la vale. Alții făceau drift-uri cu bicicletele din deal în vale, păcat că n-am avut și eu una :).

Pe lângă mall, am mai avut și o mini-excursie prin Iași. Am vizitat câteva parcuri de istorie, la fel și Bojdeuca lui Ion Creangă unde am avut parte de o descriere mai specifică decât cele învățate la Limba Română.

Nu departe de complexul Palas, este și o stradă pietonală ca la oameni.

Într-un final, pentru ce-i ce n-au fost în Iași, sau n-au avut ocazia să treacă pe la Palas Mall, vă sfătui s-o faceți, dar rezervațivă mai multe zile, una sau două fiind doar pentru shopping.

PS: Un mare mulțumesc organizatorilor și lui Eugen. Am avut parte de o primire foarte caldă.

Îți place ce ai citit? Distribuie mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *