Gândeşte şi vorbeşte liber

Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.

25 august, 2018 16:23

Offline cu Chiril Gaburici

Chiril Gaburici

    Ce am înțeles eu după offline-ul de ieri cu Chiril Gaburici:

    IT

    Vrea să ajungă la cifra de 100.000 de it-șnici cu salarii oficiale în Moldova. Cifrele de azi fiind în jur de 12.000 oficial angajați și cam tot atâția freelanceri(eu credeam că mai mult). Pentru asta vor să introducă lecții adăugătoare de IT în școli/universități și să le modernizeze pe cele curente.

    Mulți au criticat IT Park-ul și unicul impozit de 7%(așa și n-am înțeles cine și de ce). Fiscul nu prea înțelege cum să achiți doar 7% și bagă bețe în roate rezidenților, punândui să mai plătească și altele impozite.

Îţi place ce ai citit?

31 octombrie, 2016 17:21

Aș vota-o pe Maia Sandu dacă...

        Ca să nu se supere lumea pe mine că de ce mi-am invalidat votul și n-am votat-o pe Maia Sandu, mai jos vă prezint câteva puncte care m-ar face s-o votez.

 

        1. Va fi sigură că ea vrea să fie președintă și va da de înțeles că va putea ține piept în primul rând echipei. Din toate ieșirile ei în public, se crează atmosfera de parcă ea a fost rugată să înainteze și cu prima ocazie, cu primul pas greșit, toți aceștia o vor ataca. Ea acum nu arată cam deloc a lider. Parcă-i Ciubaşenco(nu într-atât de tare) înaintat de Usatîi.

 

        2. Va spune concret ce interese urmărește și ce tinde să facă în următorii 4 ani, anume pentru oameni.

Îţi place ce ai citit?

13 noiembrie, 2015 16:46

Buget la Orhei este? Da dacă găsim?

        După ce au fost schimbați directorii corupți de la întreprinderile municipale, mai ales la piața centrală, care a avut ca rezultat încasări de 10 ori mai mari, la Orhei, au început să apară bani în buget.

 

        Datorită acestui fapt, astăzi au fost deschise din bugetul orașului câteva magazine sociale pentru cei nevoiași, cum ar fi pensionarii, invalizii, veteranii, familiile cu mulți copii, mame singure, etc, care vor putea cumpăra produse cu o reducere de până la 20% deținând un card special pentru ei. Mai multe detalii puteți găsi aici.

 

        S-a făcut un lucru bun.

Îţi place ce ai citit?

04 iunie, 2015 19:18

Rezultatele offline-ului cu Serafim Urechean

        Ieri, Gospodarul a organizat un offline cu noi, bloggerii. Cam lent cu el, dar, așa-i vârsta. Zice că dacă nu câștigă anul acesta, atunci nici nu se mai bagă. Începutul a fost melancolic, a povestit ce-a făcut 11 ani din '94 încoace. Zice că a fost pe cât de posbil corect și cinstit și nimănui nu s-a supus, dar, noi deja cu toții știm cum sunt ei toți frumoși și pufoși în campanii electorale.

        Părerea mea e că pentru el deja e târziu să se bage în primărie. Pe parcursul discuțiilor n-am văzut și nici n-am auzit să aibă careva idei inovative. Da, a vorbit despre tot căcatul care se petrece acum și zice că pe timpurile lui așa ceva nu s-a îndrăznit, acum nu mai cred să țină piept contra șefului său pe care zice că nu-l are sau și mai rău, șefului de la PD, ambii având câte o parte de miliard la mână.

Îţi place ce ai citit?