Scurt despre Aeroportul Internațional Chișinău

Scurt despre Aeroportul Internațional Chișinău

Am fost, am văzut. Aeroportul se modernizează. Prima etapă de investiții e de 45 milioane de euro. Se duc lucrări de construcție și se mărește. Pistele la fel vor fi renovate. Faptul că el a fost dat în concesiune, e o mare pierdere de stat, pentru că-i prost.

Oricum, asta nu înseamnă că acum sau la finele lucrărilor situația nu va deveni mai bună. Va deveni mai bună în comparație cu ceea ce era. Pentru că, chiar dacă cineva va face milioane pe el, oamenii vor simți diferența și confortul.

Despre parcare, mai n-am râs când ni s-a spus că ei n-au avut experiențe cu așa gen de construcții și din cauza asta s-au bazat pe „experții” noștri moldoveni care au propus cel mai mic preț și care au creat niște locuri de parcare înguste și bune doar pentru zaporojeţuri. Așa un fail la așa nivel de business chiar e stupid. La urma urmei se putea de desenat din interes aceste standarte cu creta pe asfalt și de testat cum vor intra mașinile în ele. De ce nu s-au făcut teste? Dacă construiau cu un etaj mai mult parcarea pentru a obține numărul dorit de locuri, nu cred că era o problemă. În rest, e ok, arată bine, are și locuri pentru persoanele cu dizabilități, păcat că-s puține la câți invalizi în bmw-uri cu două mâini și două picioare avem în țară. Acum încă intrarea e gratis, dar se gândesc să bage 10 lei ora, pentru 24 de ore, se vor achita doar 10.

La fel s-au modernizat și utilajele ce generau energie electrică în caz de urgență. Cu toate utilajele vechi, se gândesc să deschidă un fel de muzeu al aeroportului. Pe lângă autospecialele vechi, au și noi.

Ce ține de prețurile din aeroport, eu chiar nu le înțeleg. Ar trebui să fie condiții atât pentru cei obișnuiți cu zborurile și alte aeroporturi cât și pentru cei ce plătesc ultimii bani pe bilet. Sper că vor fi și localuri ieftine. În oraș dacă vrei, poți mânca bine și cu 50 de lei.

Ah da, eram să uit de zona VIP. E liniște și plăcut acolo, VIP totuși. Dar, unde-s barele și fetițele cu țâțe mari??? 🙂 Dacă vrei să fii VIP, scoate din buzunare 2000 de lei.

Într-un final, tot ce se face în interiorul aeroportului, se face spre bine. Păcat doar că pentru Avia Invest (compania căreia i s-a dat în concesiune aeroportul) acestea sunt cheltuieli care necesită a fi recuperate. Statul putea deja să facă un bine și să vândă aeroportul cu totul, aceste cheltuieli automat se transformau în investiții cu profit care nu necesitau recuperare.

Îți place ce ai citit? Distribuie mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *