Vacanță la Villa Dor – așa cum este primit la moldoveni!

Vacanță la Villa Dor – așa cum este primit la moldoveni!

Prima mea vacanță de toamnă-iarnă a început în Bucovina spre Carpați, trecând deasemenea pe la cetatea Hotin și renumitul oraș românesc Cernăuți, iar destinația finală fiind Villa Dor în Bucovel, un loc amplasat relativ pe vârful unui munte unde predomină o atmosferă și un gust Moldovenesc.

Ajungând aici, simți că vrei să respiri tot mai mult și mai adânc de să-ți umpli tot corpul cu o nouă energie pură și sănătoasă. Pentru cei ca mine ce iubesc somnul mult, diminețile aici sunt mega ușoare de la atâta prospețime, odată ce deschizi ochii, corpul și creerul se simte la 100% încărcat și gata de sculare.

Villa Dor este constituită din 2 căsuți a câte 10 locuri fiecare, având 2 odăi a câte 2 locuri și 2 a câte 3 locuri. Fiecare odaie are baie aparte, la fel toată casa este dotată cu încălzire autonomă. La primul etaj este cămin unde poți aprinde focul. În una din căsuți este saună rusă pe lemne ce poate fi ridicată la temperatura dorită. Sigur că și noi am încercato, ridicând temperatura peste 120o. E o plăcere enormă pentru cei iubitori de saună. La fel în curte este și loc de joacă pentru copii, piscină, câteva pavilioane de lemn cu masă și scaune, mangal pentru frigărui, la fel este și o căsuță părintească cu un cuptor pentru plăcinte și alte mâncăruri moldovenești preferate.

Nu departe de Villa Dor se află centrul complexului turistic Bucovel. El este foarte bine îngrijit și amenajat, la fel sunt parcări cu etaje pentru cei ce sunt cu mașina. Peste tot împrejur sunt pârtii pentru ski, snowboarding, ș.a, cât pentru începători, atât și pentru extrimali.

La vreo 30-40km distanță de acest complex este situat cel mai inalt munte din Ucraina Goverla, atingând inălțimea în jurul de 2000m. Anume din el vin izvoarele prutului.  

Într-un final, pentru cei ce nu au avut ocazia să viziteze munții Bucovelului, vă sfătui, o să descoperiți multe locuri frumoase. Detalii despre cazarea la Villa Dor le puteți găsi pe site-ul oficial http://villa-dor.info. Tot aici puteți găsi mai multe poze cu acestă bucățică de pământ moldovenesc http://villa-dor.info/index.php/en/gallery-villa-dor.

Îți place ce ai citit? Distribuie mai departe...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *